آزمون شفاهی احراز صلاحیت  اخذ پروانه تخصصی روانشناسان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه و جمعه ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در استان تا جمعه جاده‌های خراسان‌رضوی بارانی و لغزنده است | کاهش دید افقی در محور تربت‌جام_صالح‌آباد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) این فرودگاه در ۳۰ سال گذشته هیچ باری را گُم نکرده است! آب نیسان چیست؟ + روش تهیه، خواص و ادعیه هدیه ۴۰۰هزار تومانی تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان برای خرید کتاب + شرایط و نحوه دریافت بُن مرگ پدروپسر مشهدی براثر برق‌گرفتگی آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش ابتلا به سرطان‌های گوارش با مصرف مایعات داغ و غذا‌های فرآوری شده بهترین راه‌های پیشگیری از عفونت لثه کوتاه درباره جشن‌های نوظهور به عنوان سنت‌های جدید خانواده‌ها کدام غذا‌ها و ویتامین‌ها در کاهش یبوست تاثیر دارند؟ آماده‌سازی ۳ مکان جدید برای ساماندهی انبار‌های ضایعات در مشهد مشهد نیازمند افزایش تعداد مراکز «شلتر» با استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی است سد‌های خراسان رضوی تنها ۱۰ درصد ذخیره دارد جایگاه گنجینه میراث مکتوب در پیشانی متمایز ایران ممتاز آغاز زندگی مشترک زیر سایه خورشید اعتراف به قتل شوهر پس از انکار ماجرا | متهم: شوهرم می‌خواست سقط جنین کنم زنان چگونه با شرایط جدید می‌توانند بازنشسته شوند؟ تداوم بارش باران و وزش باد در برخی استان‌ها | ورود سامانه بارشی به غرب کشور طی هفته آینده (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

غذاهایی که شما را افسرده می‌کند

  • کد خبر: ۱۶۱۳۰۲
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۲:۵۰
غذاهایی که شما را افسرده می‌کند
محققان دانشگاه ژجیانگ در چین با مطالعه بر روی بیش از ۱۴۰ هزار نفر در بریتانیا، اعلام کردند که مصرف مدام غذاهای سرخ‌شده از قبیل سیب‌زمینی سرخ‌شده و سایر غذاهای نشاسته‌ای، خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب را افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نوشته نشریه بریتانیایی "دیلی‌میل" کارشناسان معتقدند آکریل‌آمید، ماده شیمیایی که هنگام سرخ‌کردن غذاهای نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی در دمای بالا ایجاد می‌شود، ممکن است با التهاب در مغز و در نتیجه اضطراب و افسردگی مرتبط باشد.

در مطالعه جدید سیب‌زمینی سرخ‌شده، از جمله چیپس و همچنین گوشت سفید سرخ‌شده، مانند مرغ، به‌طور قابل‌توجهی با افزایش سطوح اضطراب مرتبط بودند.

نتایج این مطالعه که اهمیت کاهش مصرف غذای سرخ‌شده برای سلامت روان را برجسته می‌کند، نشان داد که مصرف مکرر این غذاها ۱۲درصد خطر اضطراب و ۷درصد خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد. این پیوند در میان مردان جوان و مصرف‌کنندگان جوان‌تر بارزتر بود.

آکریل‌آمید که در قهوه، به‌دلیل برشته‌شدن دانه‌ها و نان تست سوخته نیز یافت می‌شود، قبلا با چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط بوده است. آزمایش‌های حیوانی شواهدی را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهند این ماده شیمیایی ممکن است بر نحوه تنظیم کلسترول توسط بدن تأثیر بگذارد و به این ترتیب با اضطراب و افسردگی مرتبط باشد. همچنین ممکن است باعث التهاب در مغز شود و بر وضعیت روانی افراد تأثیر بگذارد. بااین‌حال، متخصصان تغذیه می‌گویند که نتایج اولیه هستند و لزوماً مشخص نیست که آیا غذاهای سرخ‌شده باعث مشکلات سلامت روانی می‌شوند یا افرادی که علائم افسردگی یا اضطراب را تجربه می‌کنند به غذاهای سرخ‌شده روی می‌آورند.

در این‌ میان و به‌ گفته نویسندگان این مطالعه، نیازی به وحشت در مورد اثرات نامطلوب غذاهای سرخ‌شده وجود ندارد. اما حفظ یک سبک زندگی سالم و کاهش مصرف این غذاها می‌تواند برای سلامت روان و همچنین سلامت کلی بدن مفید باشد.

محققان به افزایش اخیر افسردگی و اضطراب در سراسر جهان اشاره کردند که در سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۲۷.۶ درصد و ۲۵.۶ درصد افزایش یافت. سازمان بهداشت جهانی همچنین تخمین می‌زند که بیش از ۵ درصد از بزرگسالان از افسردگی رنج می‌برند.

منبع: برترین ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->